
Op deze ansichtkaart uit 1903 zijn, geheel rechts, twee van de acht oude armenhuizen te zien, die toen werden bewoond door Dirk Bouman en Leen Klein. Daarnaast staan de woning van veldwachter Willem van der Pligt en het brandspuithuisje, waarvan de deur te zien is tussen de aanplakborden met afkondigingen. Al deze huizen werden in 1913 afgebroken en herbouwd. Op de voorgrond staat Teuntje Groen-Snel met haar dochter Jobje en naast hen haar zoons Henk en Jaap Groen. Geheellinks staat de woning van Lauw Groen, waar 's zaterdags de mannen kwamen om zich te laten scheren. Daarnaast staat het woonhuis van wagenmaker Piet Kimmel en vervolgens de winkel van Lauw Andeweg. Het huis met de lantaarn was van Leen Visser. Vermeldenswaard is nog dat de wagenmakerswoning in de vorige eeuw is gebouwd als renteniers woning voor Jan Schelling en sinds 20 maart 1985 als kerkgebouw in gebruik is bij de Gereformeerde Gemeente in Nederland, die tot die tijd kerkte in de kelder van het Dorpshuis.
De armenhuizen in de Dorpstraat, gebouwd in 1635, werden in 1913 herbouwd. Van links naar rechts: een knecht van Abram Korvink, Willem Luijmes, mestelaar; Cors Roos, oppperman; Janus van der Zijde, opperman (met stenen); Dirk van der Burg, opperman (met schop); Jan Bison, knecht van Korvink; Koos Andeweg (tegen muur); Abram Korvink, timmerman; Art Zoeteman (steentjes bikkend); Dirk Andeweg (met hoed); Marius Andeweg, Klaas Sintmaartensdijk, Piet Kimmel, wagenmaker (met baard); Lauw Andeweg (zittend; Frans Wolters (achter Andeweg); Klaas de Vos (alias Pelgrim); Jan Dekker en Janus de Vries, timmerman. Op de lader staan van boven naar beneden: Teun Andeweg, schilder; Thijs Kimmel Pzn. en Dirk van Nugteren, schilder.
Bron: Goudswaard in oude ansichten deel I door P.J. Bos en mr. G. Schilperoort.

De snoepwinkel van Gerritjie (van Lijnschoten). Op zaterdag was het daar altijd topdrukte. Menig stuiver of dubbeltje dat men kreeg werd onmiddellijk daar omgezet in snoep.
Helaas jaartal onbekend